dinsdag 4 juni 2013

Kaart Rhodos - Griekenland Vakantie Egeïsche Zee

Kaart Rhodos: CIA
Rhodos is een eiland en een stad in het oosten van Griekenland. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee en heeft 115.290 inwoners (2011). De hoofdstad is Rhodos en de Griekse naam is Ρόδος (Ródos).

Bestuurlijk hoort het eiland bij de regio (periferia) Zuid-Egeïsche Eilanden (Notio Aigaio). Het is met een oppervlakte van 1.398 km² het op drie na grootste eiland van Griekenland en maakt deel uit van de Dodekanesos.

De Dodekánesos, afgeleid van Grieks 12 eilanden, is een groep eilanden in de Egeïsche Zee, die bij Griekenland horen.

Rhodos heeft een lengte van ongeveer 75 kilometer, een breedte van 38 kilometer en een kustlijn van circa 220 kilometer. De hoofdstad Rhodos-stad ligt op het uiterste noorden van het eiland.

Het eiland ligt slecht een paar kilometer ten zuiden van het Turkse vasteland.

Het binnenland van Rhodos is bergachtig en begroeid met veel bossen. Langs de kust liggen zandstranden en keistranden.

De kern van het eiland wordt gevormd door het gebergte Atabyros, dat omringd is door vruchtbare kustvlakten.

Keistranden liggen vooral aan de westkust van het eiland, zoals bij Trianda en Ixia, zandstranden zijn aanwezig in het oosten in Faliraki.

Het hoogste punt van het eiland is met een hoogte van 1.215 meter de berg Attavyros.

Op Rhodos vestigden zich in de Myceense tijd Griekse bewoners. Na 1.200 v.C. koloniseerden Doriërs het eiland en stichtten de steden Líndos, Ialysos en Kameiros.

Dodekánesos
De Dodekánesos omvatten naast Rhodos de eilanden Astypálaia, Kálymnos, Kárpathos, Kásos, Kos, Léros, Mégiste (Kastellórizon), Nísyros, Pátmos, Syme en Telos.

Vakantie
Rhodos is een aantrekkelijke bestemming voor een vakantie vanwege onder meer het mooie weer, de prachtige badplaatsen en stranden en de historische bezienswaardigheden.

Een populaire attractie is de Vlindervallei (Petaloudes), waarin zich in de zomer duizenden vlinders verzamelen.

Bij Kamiros zijn opgravingen verricht die kunnen worden bezichtigd. kunnen worden bezichtigd.

De stad Lindos is beroemd om de indrukwekkende stadsmuren en een prachtige akropolis.

Bij de plaats Monolithos, op het westen van het eiland, staat een oude kruisvaardersburcht.

Bij de stad Rhodos liggen een moderne haven en een oude historische haven. Het oude deel van de stad is nog geheel omringd door de 15de-eeuwse ommuring met poorten en torens.

In de stad zijn vel monumentale gebouwen, kerken, markten en een theater. Het gotische hospitaal van de johannieters is nu en archeologisch museum.

Het beroemde paleis van de grootmeesters uit het eind van de 14de eeuw is na een ontploffing in 1911 herbouwd en ligt op het hoogste punt van de stad.

De historische stad van Rhodos staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Steden Rhodos
Naast de hoofdstad Rhodos zijn een aantal andere steden en plaatsen op het eiland: Ialysos (Trianda), Afantou, Lindos, Kremasti, Monolithos, Ixia, Faliraki, Haraki, Pefkos, Archangelos.

Koskinou, Embona (Attavyros), Paradisi, Kalythies, Pastida, Maritsa, Embonas, Soroni, Lardos, Psinthos, Malona, Apollona, Massari, Fanes, Theologos, Archipoli, Asklipio.

Tussen Rhodos, het vasteland land van Griekenland en een aantal andere Griekse eilanden varen veerboten. Er zijn verbindingen met Marmaris op het Turkse vasteland.

Bij Rhodos-stad ligt de haven Central Port. Andere havens op het eiland zijn Kolona Port, Akandia Port, Kamiros Skala Dock en Lardos Dock.

Het internationale vliegveld van Rhodos ligt 14 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad.

Kaart Rhodos en Griekenland

Kaart Rhodos en Griekenland: Demis

Kaart Rhodos
Rhodos is een stad en een eiland in het oosten van Griekenland. De hoofdstad is Rhodos.

Kaart Rhodos, steden, wegen, topografie: US Army

Kaart Rhodos, steden, wegen, havens, reliëf, topografie: US Army