vrijdag 14 juni 2013

Kaart Korfoe – Vakantie Griekenland Ionische Eilanden

Kaart Korfoe, Ionische Eilanden, steden, wegen: VN
Korfoe, ook wel gespeld als Corfu, is een Grieks eiland in de Ionische Zee. Het eiland heeft 102,071 inwoners (2011) en de hoofdstad is Korfoe. De Griekse naam is Κέρκυρα (Kerkyra).

Het eiland ligt voor een deel voor de kust van Albanië en voor een deel voor de Griekse kust. Het eiland ligt 3 kilometer uit de Albanese kust.

Korfoe wordt gescheiden van de kust van Epirus en Albanië door de 3 tot 18 kilometer brede Straat van Korfoe.

Korfoe hoort tot de regio Ionische Eilanden (Ionioi Nisoi) die in het noordwesten van het land ligt. Het departement Korfoe beslaat ook een aantal omliggende eilanden.

Een aantal andere Ionische Eilanden zijn Páxos, Antípaxos, Lévkas (Santa Maura), Itháke (Ithaca), Kefallinía (Cephalonia) en Zákynthos (Zante).

Korfoe heeft grotendeels een rotsachtige kust met daartussen veel baaien met grindstranden.

Het noorden van het eiland is bergachtig. Hier ligt de Pantokátos, die met een hoogte van 906 meter het hoogste punt van het eiland is.

Het centrale deel van Korfoe is heuvelachtig en in het zuiden ligt een laagvlakte. Ook de kusten zijn laag.

Eilanden departement Korfoe
Het departement Korfoe bestaat naast het hoofdeiland uit een aantal kleinere Ionische Eilanden.

Dit zijn Paxi (Paxos), Antipaxi, Othoni, Ereikoussa, Mathraki, Diaplo en Prichia. Othoni ligt ten noordwesten van het eiland Korfoe en is het meest westelijke Griekse eiland.

Vakantie
Korfoe is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, de vele bezienswaardigheden, de stranden en toeristische accommodaties.

Verspreid over het eiland liggen verschillende Byzantijnse kerken, bij Ipsos uit de 11de eeuw en bij Korfoe-stad uit de 12de eeuw.

Bij Ipsos, Pantokátos, te Korfoe-stad, Platitera, bij Palaiokastritsa, het gelijknamige klooster, en op een eilandje voor de kust bij Kanoni (Vlacherna) zijn beroemde kloosters.

Op het eiland en naburige eilanden zijn tal van accommodaties voor het doorbrengen van een vakantie, zoals hotels, appartementen, vakantieparken en campings.

Steden Korfoe
Naast de hoofdstad Korfoe-Stad zijn een aantal andere steden en plaatsen op het eiland: Lefkimmi, Othonoi, Agios Georgios, Achilleio, Ereikoussa, Esperies, Faiakes, Kassopaia, Korissia, Mathraki, Meliteieis, Palaiokastritsa, Parelioi, Thinali.

Het vliegveld van Korfoe is Korfoe Ioannis Kapodistrias.

Vanuit de havens van Korfoe en Lefkimmi varen veerboten naar andere eilanden en het vasteland van Griekenland en Italië.

Kaart Korfoe

Kaart Korfoe, steden, wegen, havens, reliëf, topografie: US Army